Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές,

Με βάση το πρόγραμμα Πανελλαδικών εξετάσεων και τη λήξη του σχολικού έτους 2021-22 που ανακοινώθηκαν, ακολουθεί επικαιροποιημένος προγραμματισμός που σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε για τους μήνες Απρίλιο – Ιούλιο, καθώς και ενημέρωση για τις δράσεις και τις παροχές της διατριβής που αφορούν σε:

 1. Πρόγραμμα διαγωνισμάτων
 2. Ηλεκτρονική ενημέρωση γονέων για τις βαθμολογίες στα διαγωνίσματα & Επικοινωνία γονέων-καθηγητών
 3. Προγραμματισμός μαθημάτων και αργιών
 4. Θερινά μαθήματα για τη Γ Λυκείου 2022-23
 5. Ομιλίες
 6. Πρόσβαση στον Οδηγό Σταδιοδρομίας (του κ. Σ. Στρατηγάκη)
 7. Πρόσβαση στην εφαρμογή Πανόραμα (της keystone)

(1) Πρόγραμμα Διαγωνισμάτων

(2) Ηλεκτρονική ενημέρωση γονέων για τις βαθμολογίες στα διαγωνίσματα & Επικοινωνία γονέων-καθηγητών

– Για το βαθμό των διαγωνισμάτων, οι γονείς και οι μαθητές μπορούν να ενημερώνονται μέσω της πλατφόρμας edu4schools (https://www.edu4schools.gr/Account/Login) δύο εβδομάδες μετά τη διεξαγωγή τους. Επίσης, οι μαθητές ενημερώνονται απευθείας από τους καθηγητές τους στο μάθημα δύο εβδομάδες μετά τη διεξαγωγή του διαγωνίσματος, όπου έχει προηγηθεί και η συζήτηση των θεμάτων.

– Κωδικοί και αναλυτική διαδικασία εισόδου έχει σταλεί στα email των γονέων (τεχνική υποστήριξη: Νίκος Κορλός 6978054755).

– Προγραμματισμένη επικοινωνία γονέων-καθηγητών θα πραγματοποιηθεί το Μάιο (ωράρια διαθεσιμότητας καθηγητών και στοιχεία επικοινωνίας θα δοθούν σε επόμενη ανακοίνωση).

– Οι σύμβουλοι της διατριβής και οι καθηγητές μας είναι στη διάθεση των γονέων για να συζητήσουμε οποιοδήποτε ζήτημα αφορά στους μαθητές μας.

(3) Προγραμματισμός μαθημάτων και αργιών

– Για τη λειτουργία της διατριβής στις διακοπές του Πάσχα: τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μέχρι και τη Μ. Τετάρτη 20/4 και θα ξεκινήσουν την Τρίτη 3/5 (μεσολαβεί ο κύκλος διαγωνισμάτων Απριλίου: 26-30/4 και η μεταφορά της αργίας της 1ης Μαΐου).  

– Για το Μάιο και Ιούνιο, ενόψει λήξης σχολικού έτους, τα μαθήματά μας θα διεξαχθούν ως εξής:

Για τη Γ Γυμνασίου και Α & Β Λυκείου: τα μαθήματα στη διατριβή θα διεξάγονται βάσει του εβδομαδιαίου προγράμματος που ισχύει μέχρι και τις παραμονές της έναρξης των ενδοσχολικών εξετάσεων (αναμένουμε ανακοινώσεις προγράμματος εξετάσεων από τα σχολεία). Έπειτα, στις παραμονές εξέτασης του κάθε μαθήματος και μέχρι τη λήξη των ενδοσχολικών εξετάσεων, θα διεξάγονται ειδικά ενισχυτικά μαθήματα σε ημέρες και ωράρια που θα καθοριστούν από τον καθηγητή του κάθε τμήματος σε συνεννόηση με τους μαθητές.

Για τη Γ Λυκείου: τα μαθήματα στη διατριβή θα διεξάγονται βάσει του εβδομαδιαίου προγράμματος που ισχύει μέχρι και την Τρίτη 31/5. Έπειτα, παραμονές εξέτασης του κάθε μαθήματος και μέχρι τη λήξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, θα διεξάγονται ειδικά ενισχυτικά μαθήματα σε ημέρες και ωράρια που θα καθοριστούν από τον καθηγητή του κάθε τμήματος σε συνεννόηση με τους μαθητές.

– Επίσημες αργίες: Δευτέρα 2/5, Δευτέρα 13/6

– Στο πλαίσιο μαθημάτων και διαγωνισμάτων μας, έχουμε συνεργασία με τα προσομοιωτικά θέματα και ασκήσεις της ΟΕΦΕ και της keystone.

– Για τους μαθητές μας της Α και Β Λυκείου βασίζουμε την επανάληψή μας σε βιβλία και φυλλάδια με ασκήσεις της τράπεζας θεμάτων που έχουμε ήδη διαθέσει στους μαθητές μας.  

– Οι μαθητές μας (καθώς και το προσωπικό μας) συμμετέχουν στα μαθήματα του φροντιστηρίου μας με βάση τα μέτρα προστασίας και πρόληψης που εφαρμόζονται στα σχολεία ακολουθώντας τα σχετικά ΦΕΚ.

(4) Θερινά μαθήματα για τη Γ Λυκείου 2022-23

– Τα θερινά μαθήματα για τη Γ Λυκείου 2022-23 θα έχουν διάρκεια 5 εβδομάδες με ημερομηνία έναρξης Τρίτη 14/6 και λήξη Παρασκευή 15/7 (τα μαθήματα της Δευτέρας 13/6 που είναι επίσημη αργία θα αναπληρωθούν εντός περιόδου θερινών).

– Οι μαθητές της Γ Λυκείου 2022-23 θα επανέλθουν στη διατριβή από Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου με βάση πρόγραμμα διαγωνισμάτων και μαθημάτων που θα ανακοινωθεί στη διάρκεια της θερινής περιόδου.

– Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα θερινών μαθημάτων για κάθε μαθητή θα ανακοινωθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου και το αντίστοιχο πρόγραμμα χειμερινών μέχρι αρχές Ιουλίου.

(5) Ομιλίες

– Στις 22 Ιουνίου, 18:00, θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική ομιλία από το συνεργάτη μας κ. Στρατηγάκη (σύμβουλος σταδιοδρομίας) σε μαθητές της διατριβής και γονείς με θέμα:

ορθή συμπλήρωση μηχανογραφικού και επιλογή σπουδών

η οποία αφορά ειδικά μαθητές που θα έχουν ολοκληρώσει τις Πανελλαδικές εξετάσεις (θα ακολουθήσει ειδική πρόσκληση και πληροφορίες για την είσοδο στην ηλεκτρονική ομιλία σε επόμενη ανακοίνωση).

Βαθμολογίες Πανελλαδικών εξετάσεων αναμένονται περί τα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου και ανακοίνωση του Υπουργείου για τελική πρόσβαση σε σχολές αναμένεται τέλη Αυγούστου. 

(6) Οδηγός Σταδιοδρομίας (του κ. Σ. Στρατηγάκη)

Στην ιστοσελίδα της διατριβής (www.diatrivi.gr) φιλοξενείται η διαδικτυακή υπηρεσία «Οδηγός Σταδιοδρομίας» σε συνεργασία με τον κ. Στράτο Στρατηγάκη, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας – Εκπαιδευτικό – Ερευνητή, με σκοπό οι γονείς και οι μαθητές να λαμβάνουν άμεση ενημέρωση για τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα και απαντήσεις σε ερωτήματα σε σχέση με:

 • τη λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
 • τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τις βάσεις
 • την εισαγωγή στις Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Σχολές της Πυροσβεστικής
 • τις σπουδές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο
 • την ορθή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου
 • τις μετεγγραφές
 • τα επαγγέλματα

Το μέγεθος του υλικού που περιέχει ο «Οδηγός Σταδιοδρομίας» έχει ξεπεράσει τα 3,5 GΒ και, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει τρεις μηχανές αναζήτησης για τα Θέματα των Εξετάσεων, τις Σχολές και τις Μεταπτυχιακές Σπουδές. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μία σύντομη ξενάγηση για τις δυνατότητες του Οδηγού Σταδιοδρομίας στο video που υπάρχει στην πρώτη σελίδα του Οδηγού.

Για να κάνετε χρήση της εφαρμογής επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της διατριβής (www.diatrivi.gr) και επιλέγετε το link «Οδηγός Σταδιοδρομίας». Τα στοιχεία εισόδου στην εφαρμογή είναι:

Όνομα χρήστη: παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία

Κωδικός Πρόσβασης: παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία

Η εφαρμογή λειτουργεί σε pc, tablet και κινητό τηλέφωνο ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που διαθέτει.

(7) Πανόραμα (της keystone)

Στην ιστοσελίδα της διατριβής (www.diatrivi.gr) φιλοξενείται πλέον και το «Πανόραμα» σε συνεργασία με την keystone, μια εφαρμογή που ΟΜΑΔΟΠΟΙΕΙ ΤΜΗΜΑΤΑ & ΣΧΟΛΕΣ, με κριτήρια το ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, τις ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ και τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ. Η εφαρμογή παρέχει το πληροφοριακό υλικό που χρειάζεται ο υποψήφιος, για κάθε τμήμα και τη δυνατότητα συγκρίσεων ανάμεσα σε ομοειδή τμήματα.

Σε κάθε Επιστημονικό Πεδίο, τα τμήματα και οι σχολές χωρίζονται σε δύο ομάδες (α) Πανεπιστήμια, και (β) Σχολές Ενστόλων & Άλλες Σχολές.

Τα τμήματα της κάθε ομάδας παρουσιάζονται αλφαβητικά, σε ομάδες ομοειδών και συγγενών τμημάτων, με πληροφορίες για:

– Το σκοπό, αντικείμενο, προγράμματα και διάρκεια σπουδών.

– Επαγγελματικές προοπτικές αποφοίτων.

– Δυνατότητες για μεταπτυχιακές σπουδές.

– Δυνατότητες μετεγγραφής.

– Διαδικτυακές πηγές.

– Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλα στοιχεία.

Τo Πανόραμα αναβαθμίστηκε πρόσφατα και προστέθηκαν σε κάθε τμήμα ή ομάδα ομοειδών τμημάτων προστέθηκαν Συγκριτικοί πίνακες με:

– Τους Συντελεστές Βαρύτητας Μαθημάτων, ανά τμήμα.

– Τις Περσινές Βάσεις και τις Ελάχιστες Βάσεις (ΕΒΕ).

– Εισακτέους και Επιτυχόντες.

– Το TOP3: τους δείκτες με τις τρεις πρώτες Προτιμήσεις Υποψηφίων & Επιτυχόντων.

Η εφαρμογή ανανεώνεται συνεχώς. Μαζί με το Πανόραμα των Τμημάτων, παρέχεται και η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, στην οποία αναρτώνται οι τελευταίες ειδήσεις που υπάρχουν σχετικά με τα τμήματα και τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Για να κάνετε χρήση της εφαρμογής επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της διατριβής (www.diatrivi.gr) και επιλέγετε το link «Πανόραμα». Τα στοιχεία εισόδου στην εφαρμογή είναι: Κωδικός Πρόσβασης: παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία