Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές,

Ακολουθούν:

(1) πρόσκληση για ομιλία που διοργανώνουμε με θέμα «επαγγέλματα και δεξιότητες του μέλλοντος», και

(2) προγραμματισμός για τα διαγωνίσματα προσομοίωσης (Απριλίου-Μαΐου).

(1) Πρόσκληση για Ομιλία

Στο πλαίσιο της συνεχούς ενίσχυσης των μαθητών μας διοργανώνουμε διαδικτυακή ομιλία με θέμα: “Επαγγέλματα και δεξιότητες του μέλλοντος”


H ομιλία θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Απριλίου στις 17.00 από τον συνεργάτη μας κ. Στράτο Στρατηγάκη (διάρκεια 2 ώρες).

Στο πλαίσιο της ομιλίας θα δοθεί και επεξήγηση για τις κατευθύνσεις σπουδών

ειδικά για τους μαθητές μας που φοιτούν στην Α & Β Λυκείου.

Λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία η ομιλία θα πραγματοποιηθεί (με δυνατότητα συζήτησης) μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ZOOM στην παρακάτω διεύθυνση:

https://us02web.zoom.us/j/81152657679


Μπορείτε να εισέλθετε στην ομιλία την προκαθορισμένη ημέρα και ώρα πατώντας click στην παραπάνω διεύθυνση (δεν απαιτείται κωδικός εισόδου ή εγκατάσταση κάποιου προγράμματος) από τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό σας. Για να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία της ομιλίας θα παρακαλούσαμε να συνδεθείτε από μία και μόνο ηλεκτρονική συσκευή ώστε να μην υπερφορτωθεί το σύστημα.
 
Ο κ. Στρατηγάκης (http://stadiodromia.gr/) είναι Μαθηματικός-Ερευνητής, εκπαιδευτικός συντάκτης του naftemporiki.gr και συνεργάτης του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Σκάι σε ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας μας, το web site της διατριβής (www.diatrivi.gr) φιλοξενεί αποκλειστικά για τους μαθητές μας μια πλατφόρμα που περιλαμβάνει έναν αναλυτικό οδηγό σταδιοδρομίας, υπό την επιμέλεια του κ. Στρατηγάκη. Ο οδηγός αυτός καλύπτει όλο το εύρος των ζητημάτων που αφορούν σε επαγγελματική σταδιοδρομία, συμβουλευτικές υπηρεσίες ως προς τα πεδία και τις σχολές, πλούσια σχετική αρθρογραφία καθώς και επαναληπτικά και προσομοιωτικά θέματα Πανελληνίων εξετάσεων. Στον οδηγό αυτό έχουν αποκλειστική πρόσβαση οι μαθητές και οι γονείς της διατριβής με χρήση κατάλληλου κωδικού.

  • login: παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία
  • pass: παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία

(2) Πρόγραμμα Διαγωνισμάτων Προσομοίωσης (Απρίλιος-Μάιος)

Τελικός κύκλος (προγραμματισμός ΟΕΦΕ) Γ Λυκείου & Απόφοιτοι Β Λυκείου Α Λυκείου Γυμνάσιο
Σάββατο 24/4
(όλες οι τάξεις 17.00-20.00)
Φυσική-ΑΟΘ Φυσική-ΑΟΘ Φυσική Φυσική
Μ. Τετάρτη 28/4
(όλες οι τάξεις: 10.00-13.00)
Έκθεση Έκθεση Έκθεση Έκθεση
Τετάρτη 5/5
(όλες οι τάξεις: 10.00-13.00)
Μαθηματικά – Βιολογία Μαθηματικά Κατ. – Βιολογία   Μαθηματικά
Σάββατο 8/5 
(όλες οι τάξεις 17.00-20.00)
Χημεία – ΑΕΠΠ Χημεία – ΑΕΠΠ Χημεία  
Σάββατο 15/5
(όλες οι τάξεις 17.00-20.00)
  Άλγεβρα Άλγεβρα  
 
  • Τα διαγωνίσματα θα διεξαχθούν εξ αποστάσεως αναμένοντας εξελίξεις για τη δια ζώσης λειτουργία μας
  • Τα θέματα των διαγωνισμάτων θα ανεβαίνουν στο site της διατριβής (www.diatrivi.gr), σε ειδικό πεδίο που θα υπάρχει στο site. Οι μαθητές θα κατεβάζουν από εκεί τις ερωτήσεις και θα στέλνουν τις απαντήσεις στους καθηγητές τους.
  • Όσοι μαθητές εξετάζονται προφορικά οφείλουν να συνεννοηθούν με τους καθηγητές τους για να κανονίσουν on-line προφορική εξέταση.
  • Εφόσον επιτραπεί η δια ζώσης λειτουργία, τα διαγωνίσματα θα μπορούν να διεξαχθούν είτε στο χώρο της διατριβής σε ωράρια που θα καθοριστούν είτε εξ αποστάσεως.
  • Τα μαθήματα βάσει προγράμματος θα πραγματοποιούνται μέχρι και την Μ. Τρίτη 27/4 και θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 6/5 (τα μαθήματα θα διεξάγονται κανονικά τα Σάββατα 24/4, 8/5 και 15/5)

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε ζήτημα.