Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές,

Ακολουθεί ο προγραμματισμός που σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε μέχρι το Σεπτέμβριο καθώς και ενημέρωση για τις δράσεις και τις παροχές της διατριβής που αφορούν σε:

 • Προγραμματισμό μαθημάτων, πρόγραμμα διαγωνισμάτων και λειτουργία γραμματείας
 • Ηλεκτρονική ενημέρωση γονέων για τις βαθμολογίες στα διαγωνίσματα, σύμβουλοι καθηγητές & επικοινωνία γονέων-καθηγητών
 • Ομιλίες & Παροχές διατριβής  
 • Πρόσβαση στον Οδηγό Σταδιοδρομίας (του κ. Σ. Στρατηγάκη)

Ο επόμενος προγραμματισμός θα δοθεί τέλη Σεπτεμβρίου

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε θέμα.

(1) Προγραμματισμός μαθημάτων, πρόγραμμα διαγωνισμάτων και λειτουργία γραμματείας

– Τα θερινά μαθήματα για τη Γ Λυκείου 2023-24 θα έχουν διάρκεια 5 εβδομάδες (Δευτέρα 19/6 μέχρι και Παρασκευή 21/7).

– Οι μαθητές της Γ Λυκείου 2023-24 θα επανέλθουν στη διατριβή από Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου με βάση το εξής πρόγραμμα διαγωνισμάτων: 

– Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων θα ξεκινήσει για όλες τις τάξεις τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου (το πρόγραμμα για τους μαθητές της Γ Λυκείου έχει ήδη ανακοινωθεί και δοθεί στους μαθητές και είναι αναρτημένο στην πλατφόρμα edu). Αν κάποιος μαθητής Γ Λυκείου δεν έχει λάβει πρόγραμμα χειμερινών μαθημάτων παρακαλούμε να επικοινωνήσει με τη γραμματεία μας.

– Η γραμματεία της διατριβής θα λειτουργεί

..Στη διάρκεια των θερινών μαθημάτων: Δευτέρα έως και Παρασκευή 12.30-20.30

..Από Τετάρτη 23/8: Δευτέρα-Παρασκευή 12.30-19.30

..Από Δευτέρα 11/9: Δευτέρα-Παρασκευή 14.00-21.30 και Σάββατο 09.30-14.30

(2) Ηλεκτρονική ενημέρωση γονέων για τις βαθμολογίες στα διαγωνίσματα, σύμβουλοι καθηγητές & επικοινωνία γονέων-καθηγητών

– Για τους βαθμούς των διαγωνισμάτων, οι γονείς και οι μαθητές μπορούν να ενημερώνονται μέσω της πλατφόρμας edu4schools (https://www.edu4schools.gr/Account/Login) δύο εβδομάδες μετά τη διεξαγωγή τους. Επίσης, οι μαθητές ενημερώνονται απευθείας από τους καθηγητές τους στο μάθημα δύο εβδομάδες μετά τη διεξαγωγή του διαγωνίσματος, όπου έχει προηγηθεί και η συζήτηση των θεμάτων. Κωδικοί και αναλυτική διαδικασία εισόδου έχει σταλεί στα email των γονέων (τεχνική υποστήριξη: Νίκος Κορλός 6978054755).

– Στους μαθητές μας της Γ Λυκείου έχει ανατεθεί καθηγητής της διατριβής ως ακαδημαϊκός τους σύμβουλος. Μπορείτε να δείτε το σύμβουλό σας στο edu. Οι καθηγητές αυτοί θα καθοδηγούν το μαθητή ως προς τον τρόπο μελέτης και τη διαχείριση δυσκολιών που μπορεί να αντιμετωπίζει και θα είναι σε επικοινωνία με τους γονείς των μαθητών για οποιοδήποτε θέμα. 

– Προγραμματισμένη επικοινωνία γονέων-καθηγητών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουλίου στο χώρο της διατριβής 19.00-21.00.

– Οι σύμβουλοι της διατριβής και οι καθηγητές μας είναι στη διάθεση των γονέων για να συζητήσουμε οποιοδήποτε ζήτημα αφορά στους μαθητές μας.

(3) Ομιλίες & Παροχές διατριβής 

Σεμινάρια & Ομιλίες: με θεματολογία που αφορά σε επιλογή σπουδών και επαγγέλματος, διαχείριση χρόνου, αποδοτική μελέτη, διαχείριση δεξιοτήτων, συμπλήρωση μηχανογραφικού κ.α. (συνεργασία με το σύμβουλο εκπαίδευσης κ. Στράτο Στρατηγάκη).

Προγραμματισμός περιόδων: ανακοινώνουμε σε γονείς και μαθητές (μέσω email, γραπτών μηνυμάτων, ανάρτηση στο website μας, και εκτυπωμένου αρχείου) τον προγραμματισμό μας ανά περίοδο (θερινά, Σεπτέμβριος-Ιανουάριος, Φεβρουάριος- Ιούνιος) περί διαγωνισμάτων, επικοινωνίας γονέων-καθηγητών, πρόσβασης γονέων στις βαθμολογίες διαγωνισμάτων, ομιλίες, λοιπές δράσεις.

Διαγωνίσματα: 5 κύκλοι διαγωνισμάτων με λογική προσομοίωσης για τη Γ Λυκείου και τέσσερις κύκλοι για τις υπόλοιπες τάξεις (συνεργασία με την ΟΕΦΕ και την keystone). Οι βαθμολογίες δίνονται στους μαθητές 2 εβδομάδες μετά το διαγώνισμα και γνωστοποιούνται στους γονείς μέσω ειδικής πλατφόρμας που χρησιμοποιούμε.

Ακαδημαϊκός σύμβουλος: υπεύθυνος καθηγητής για κάθε μαθητή με ευθύνη την παρακολούθηση της προόδου του μαθητή, συμβουλευτικές συζητήσεις για την εξέλιξή του, επικοινωνία με γονέα.

Εξατομικευμένο πλάνο μελέτης: με βάση τις ανάγκες και το συνολικό πρόγραμμα του κάθε μαθητή οι ακαδημαϊκοί μας σύμβουλοι βοηθούν στη διαμόρφωση εβδομαδιαίου πλάνου μελέτης. 

Επικοινωνία γονέων-καθηγητών: προγραμματισμένη επικοινωνία γονέων-καθηγητών ανά 2 μήνες και επικοινωνία με τους γονείς για οποιοδήποτε ζήτημα ως προς τους μαθητές μας. Σε κάθε τμήμα δημιουργείται ομαδική συνομιλία (ηλεκτρονικά) μεταξύ μαθητών-καθηγητή.

Βιβλία: παροχή συγγραμμάτων και εκπτώσεις σε συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία (βιβλία κάλυψης ύλης και ασκήσεων, επαναληπτικά θέματα, τράπεζα θεμάτων).         

Πρόσβαση στον Οδηγό Σταδιοδρομίας & στο Πανόραμα Σπουδών: καλύπτουν όλο το εύρος των ζητημάτων που αφορούν σε επαγγελματική σταδιοδρομία, πληροφορίες ως προς τα πεδία και τις σχολές, το πρόγραμμα σπουδών και μαθημάτων κάθε σχολής, συνδεόμενα επαγγέλματα ανά σχολή, οδηγό μεταπτυχιακών, πλούσια σχετική αρθρογραφία κ.α. (συνεργασία με τον σύμβουλο εκπαίδευσης κ. Στράτο Στρατηγάκη και την keystone).

Διαχείριση απουσιών από μάθημα: ειδοποίηση γονέα για την απουσία, αποστολή υλικού του μαθήματος στο μαθητή, δυνατότητα διαδικτυακού μαθήματος μόνο σε περίπτωση απουσίας όλου του τμήματος.

(4) Οδηγός Σταδιοδρομίας (του κ. Σ. Στρατηγάκη)

Στην ιστοσελίδα της διατριβής (www.diatrivi.gr) φιλοξενείται η διαδικτυακή υπηρεσία «Οδηγός Σταδιοδρομίας» σε συνεργασία με τον κ. Στράτο Στρατηγάκη, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας – Εκπαιδευτικό – Ερευνητή, με σκοπό οι γονείς και οι μαθητές να λαμβάνουν άμεση ενημέρωση για τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα και απαντήσεις σε ερωτήματα σε σχέση με:

 • τη λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
 • τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τις βάσεις
 • την εισαγωγή στις Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Σχολές της Πυροσβεστικής
 • τις σπουδές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο
 • την ορθή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου
 • τις μετεγγραφές
 • τα επαγγέλματα

Το μέγεθος του υλικού που περιέχει ο «Οδηγός Σταδιοδρομίας» έχει ξεπεράσει τα 3,5 GΒ και, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει τρεις μηχανές αναζήτησης για τα Θέματα των Εξετάσεων, τις Σχολές και τις Μεταπτυχιακές Σπουδές. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μία σύντομη ξενάγηση για τις δυνατότητες του Οδηγού Σταδιοδρομίας στο video που υπάρχει στην πρώτη σελίδα του Οδηγού.

Για να κάνετε χρήση της εφαρμογής επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της διατριβής (www.diatrivi.gr) και επιλέγετε το link «Οδηγός Σταδιοδρομίας». Τα στοιχεία εισόδου στην εφαρμογή είναι:

Όνομα χρήστη: επικοινωνήστε με τη γραμματεία μας

Κωδικός Πρόσβασης: επικοινωνήστε με τη γραμματεία μας

Η εφαρμογή λειτουργεί σε pc, tablet και κινητό τηλέφωνο ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που διαθέτει.