Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές,

Ακολουθεί ο προγραμματισμός που σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε για τους μήνες Φεβρουάριο-Μάιο (και πλάνο Ιουνίου) καθώς και ενημέρωση για τις δράσεις και τις παροχές της διατριβής που αφορούν σε:

(1) Πρόγραμμα Διαγωνισμάτων Φεβρουαρίου – Μαρτίου
(2) Τηλεφωνική ενημέρωση γονέων
(3) Τελικά διαγωνίσματα προσομοίωσης
(4) Επίσημες αργίες
(5) Ομιλίες
(6) Οδηγός σταδιοδρομίας
(7) Πλάνο Ιουνίου
(8) Γενικές συμβουλές προς τους μαθητές

(1) Πρόγραμμα Διαγωνισμάτων Φεβρουαρίου – Μαρτίου

Κύκλος Φεβρουαρίου Γ Λυκείου & Απόφοιτοι Β Λυκείου Α Λυκείου Γυμνάσιο
Κυριακή 28/2
 (όλες οι τάξεις 10.00-13.00)
Έκθεση Έκθεση Έκθεση Έκθεση
Κυριακή 7/3
 (Γ΄Λυκείου 10.00-13.00)
 (υπόλοιπες τάξεις 10.00-12.00)
ΑΕΕΠ-Φυσική ΑΕΕΠ-Φυσική Φυσική Φυσική
Κυριακή 14/3
(Γ΄Λυκείου 10.00-13.00)
 (υπόλοιπες τάξεις 10.00-12.00)
ΑΟΘ-Χημεία ΑΟΘ-Χημεία Χημεία  
Κυριακή 21/3 
(Γ΄Λυκείου 10.00-13.00)
 (υπόλοιπες τάξεις 10.00-12.00)
Μαθηματικά-Βιολογία Μαθηματικά-Βιολογία Άλγεβρα Μαθηματικά
Κυριακή 28/3
(10.00-12.00)
  Άλγεβρα    
 
 • Τα διαγωνίσματα θα διεξαχθούν εξ αποστάσεως αναμένοντας εξελίξεις για τη δια ζώσης λειτουργία μας.
 • Τα θέματα των διαγωνισμάτων θα ανεβαίνουν στο site της διατριβής (www.diatrivi.gr), σε ειδικό πεδίο που θα υπάρχει στο site. Οι μαθητές θα κατεβάζουν από εκεί τις ερωτήσεις και θα στέλνουν τις απαντήσεις στους καθηγητές τους.
 • Όσοι μαθητές εξετάζονται προφορικά οφείλουν να συνεννοηθούν με τους καθηγητές τους για να κανονίσουν on-line προφορική εξέταση.
 • Εφόσον επιτραπεί η δια ζώσης λειτουργία, τα διαγωνίσματα θα μπορούν να διεξαχθούν είτε στο χώρο της διατριβής σε ωράρια που θα καθοριστούν είτε εξ αποστάσεως (με επιλογή των μαθητών).

(2) Τηλεφωνική ενημέρωση γονέων

– Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των διαγωνισμάτων Φεβρουαρίου-Μαρτίου, οι γονείς μπορούν να καλούν τους καθηγητές προκειμένου να συζητήσουν για την πρόοδο των μαθητών. Συγκεκριμένα, η επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

 • Εβδομάδα 15/3-21/3: τηλεφωνική επικοινωνία με καθηγητές ειδικοτήτων Έκθεσης, Φυσικής και ΑΕΠΠ.
 • Εβδομάδα 29/3-4/4: τηλεφωνική επικοινωνία με καθηγητές ειδικοτήτων Χημείας, ΑΟΘ, Μαθηματικών και Βιολογίας.

Για τον πίνακα με το αναλυτικό ωράριο διαθεσιμότητας και στοιχεία επικοινωνίας καθηγητών παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία.

– Επιπλέον επίσημη επικοινωνία γονέων-καθηγητών θα πραγματοποιηθεί και στη διάρκεια των τελικών διαγωνισμάτων προσομοίωσης

(3) Τελικά διαγωνίσματα προσομοίωσης  

– Ο επόμενος και τελευταίος κύκλος διαγωνισμάτων για το σχολικό έτος 2020-21 θα διεξαχθεί με βάση τις ημερομηνίες και τα επίσημα θέματα προσομοίωσης της ομοσπονδίας μας (ΟΕΦΕ), γύρω από τις ημέρες του Πάσχα. Αναμένουμε την κατάρτιση του προγράμματος διαγωνισμάτων του ΟΕΦΕ και εξελίξεις ως προς τη δια ζώσης λειτουργία μας και θα σας ενημερώσουμε εκ νέου.

– Με βάση τις ημερομηνίες αυτές σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε άλλον έναν κύκλο ηλεκτρονικών τεστ μέσω της πλατφόρμας keySchool.

– Θα ακολουθήσουν αναλυτικές ανακοινώσεις (και με ωράρια επικοινωνίας με καθηγητές) όταν γνωστοποιηθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων του ΟΕΦΕ.

(4) Επίσημες αργίες 

Δευτέρα 15/3 (Καθαρά Δευτέρα)
Πέμπτη 25/3 (Εθνική Επέτειος)
Δευτέρα 26/4 – Παρασκευή 7/5 (εορτασμός Πάσχα)
Πέμπτη 10/6 (τοπική γιορτή Αναλήψεως)

(5) Ομιλίες

Σκοπεύουμε να πραγματοποιηθούν δυο επιπλέον ομιλίες για το σχολικό έτος 2020-21 (διαδικτυακά) από το συνεργάτη μας σε θέματα σταδιοδρομίας κ. Στράτο Στρατηγάκη.

(α) Ομιλία περί επαγγελμάτων και δεξιοτήτων στον 21ο αιώνα

Θα σας σταλεί πρόσκληση και διαδικασία μέσα στον Απρίλιο για την παρακολούθηση της ομιλίας. Προσκαλούμε τους μαθητές μας όλων των τάξεων και τους γονείς τους να παρακολουθήσουν αυτό το πολύ χρήσιμο σεμινάριο, που θα καλύψει θεματολογία σχετικά με:

 • Ένα πτυχίο πολλοί δρόμοι
 • Τα επαγγέλματα του μέλλοντος
 • Ο επαγγελματίας του μέλλοντος
 • Οι δεξιότητες του 21ου αιώνα
 • Διεθνή επαγγέλματα
 • Τα “λαμπερά επαγγέλματα” και το plan B

(β) Ομιλία περί συμπλήρωσης μηχανογραφικού (για τους μαθητές της Γ Λυκείου και τους απόφοιτους)

Θα σας σταλεί πρόσκληση και διαδικασία μέσα στον Ιούνιο για την παρακολούθηση της ομιλίας (δε θα χρειαστεί φέτος να γίνει προ-συμπλήρωση μηχανογραφικού – περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον οδηγό σταδιοδρομίας που φιλοξενείται στο site μας www.diatrivi.gr)

(6) Οδηγός σταδιοδρομίας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στην ιστοσελίδα της διατριβής (www.diatrivi.gr) λειτουργεί η διαδικτυακή υπηρεσία «Οδηγός Σταδιοδρομίας» σε συνεργασία με τον κ. Στράτο Στρατηγάκη, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας – Εκπαιδευτικό – Ερευνητή, με σκοπό να μπορέσετε να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση για τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα και απαντήσεις σε ερωτήματα σε σχέση με:

 • τη λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
 • τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων
 • τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τις βάσεις
 • την εισαγωγή στις Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Σχολές της Πυροσβεστικής
 • τις σπουδές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο
 • την ορθή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου
 • τις μετεγγραφές
 • τα επαγγέλματα

Το μέγεθος του υλικού που περιέχει ο «Οδηγός Σταδιοδρομίας» έχει ξεπεράσει τα 3,5 Gb και, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει τρεις μηχανές αναζήτησης για τα Θέματα των Εξετάσεων, τις Σχολές και τις Μεταπτυχιακές Σπουδές. Μπορείτε να δείτε μία σύντομη ξενάγηση για τις δυνατότητες του Οδηγού Σταδιοδρομίας στο video που υπάρχει στην πρώτη σελίδα του Οδηγού.

Για να κάνετε χρήση της εφαρμογής επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της διατριβής (www.diatrivi.gr) και επιλέγετε το link «Οδηγός Σταδιοδρομίας». Τα στοιχεία εισόδου στην εφαρμογή είναι:

 • Όνομα χρήστη: παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία
 • Κωδικός Πρόσβασης: παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία

Η εφαρμογή λειτουργεί σε pc, tablet και κινητό τηλέφωνο ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που διαθέτει.

(7) Πλάνο Ιουνίου

Σκοπεύουμε κατά τη διάρκεια των ενδοσχολικών εξετάσεων για Γ Γυμνασίου, Α & Β Λυκείου να ενισχύσουμε τις προσπάθειες των μαθητών μας με ειδικά επαναληπτικά μαθήματα στις παραμονές της εξέτασης του κάθε μαθήματος. Ειδικά για τους μαθητές μας της Α Λυκείου έχουμε προβλέψει την αγορά βιβλίων με τις ασκήσεις και τις προτεινόμενες λύσεις για την τράπεζα θεμάτων τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από τη γραμματεία μας (για κάθε μάθημα που ο μαθητής συμμετέχει στη διατριβή χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση).

Τα προγραμματισμένα μαθήματα για το σχολικό έτος 2020-21 θα πραγματοποιούνται μέχρι την έναρξη των ενδοσχολικών εξετάσεων για τις τάξεις Γ Γυμνασίου, Α & Β Λυκείου και μέχρι την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων για τις τάξεις Γ Λυκείου και τους απόφοιτους (κατά τη διάρκεια των εξετάσεων θα πραγματοποιούνται επαναληπτικά μαθήματα στις παραμονές της εξέτασης του κάθε μαθήματος).

Για τους μαθητές που θα ολοκληρώσουν τη Β Λυκείου σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε τη θερινή μας προετοιμασία μια εβδομάδα το αργότερο μετά το τέλος των ενδοσχολικών εξετάσεων με πλάνο ολοκλήρωσης μέχρι περίπου τις 20 Ιουλίου.  

Θα ακολουθήσουν αναλυτικές ανακοινώσεις όταν γνωστοποιηθούν οι ημερομηνίες των ενδοσχολικών και των Πανελληνίων εξετάσεων.

(8) Γενικές συμβουλές προς τους μαθητές

Προτρέπουμε με όλους τους τρόπους τους μαθητές μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακολουθώντας τα προτεινόμενα μέτρα, να δίνουν έμφαση στην τήρηση του εβδομαδιαίου πλάνου μελέτης τους, να ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή, να εντάξουν τη γυμναστική στις καθημερινές δραστηριότητές τους, να αποφεύγουν την υπερβολική χρήση social media και ηλεκτρονικών παιχνιδιών και περιμένουμε με χαρά να τους δούμε ξανά στις αίθουσές μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε ζήτημα.