Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές,

Για άλλη μια φορά καλούμαστε να συμβάλλουμε όλοι με τον τρόπο μας στην αντιμετώπιση του τραγικού φαινομένου που βιώνουμε.

Αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα των ημερών που διανύουμε, και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης ως προς το εκπαιδευτικό μας καθήκον απέναντι στους μαθητές μας και στις οικογένειές τους, σας διαβεβαιώνουμε ότι παραμένουμε ενεργά δίπλα στους μαθητές μας και ο τρόπος λειτουργίας μας διαμορφώνεται ως εξής:

(1) Μαθήματα

– Από το Σάββατο 7/11 όλα τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά. Δεν πρόκειται να χαθεί καμία ώρα μαθήματος και η ροή της ύλης θα συνεχιστεί κανονικά. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στο κανονικό τους ωράριο (σε περιπτώσεις αλλαγής ωραρίου που ενδέχεται να προκύψουν λόγω πρακτικών ζητημάτων οι μαθητές θα ειδοποιούνται απευθείας από τον καθηγητή τους).

– Όλοι οι καθηγητές της διατριβής θα παραδίδουν κανονικά τα μαθήματα, χωρίς αναστολή της εργασίας τους, με μορφή τηλεργασίας.

– Σε περιπτώσεις απουσίας μαθητή από το διαδικτυακό μάθημα οι γονείς θα ειδοποιούνται κανονικά από τη γραμματεία.

(2) Διαγωνίσματα

– Η ροή των διαγωνισμάτων θα συνεχιστεί με βάση τον προγραμματισμό που έχει ήδη ανακοινωθεί. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 6/11 το προγραμματισμένο διαγώνισμα θα γίνει όπως έχει ήδη ανακοινωθεί δια ζώσης στους χώρους της διατριβής, ενώ το Σάββατο 7/11 (διαδικτυακό μάθημα και διαγώνισμα) και το Σάββατο 14/11 (μόνο διαγώνισμα) τα διαγωνίσματα θα διεξαχθούν εξ αποστάσεως με βάση τη διαδικασία που ακολουθεί:

(α) τα διαγωνίσματα θα είναι διαθέσιμα στο site της διατριβής (www.diatrivi.gr) σε ειδικό κουμπί «διαγωνίσματα» που θα βρείτε στο αρχικό μενού της σελίδας

(β) ο μαθητής κατεβάζει τα θέματα από τη σελίδα μας στην έναρξη του ωραρίου κάθε ημέρας και παραδίδει τις απαντήσεις του ηλεκτρονικά απευθείας στον καθηγητή του μέχρι το τέλος του ωραρίου διεξαγωγής της κάθε ημέρας (οι μαθητές οφείλουν να τηρήσουν το προτεινόμενο ωράριο για κάθε διαγώνισμα και να σεβαστούν τη διαδικασία)

(γ) οι βαθμοί για τα διαγωνίσματα θα είναι διαθέσιμοι στους γονείς 2 εβδομάδες μετά τη διεξαγωγή τους μέσω της πλατφόρμας edu για την οποία σας έχουμε ήδη στείλει κωδικούς και οδηγίες

(δ) σχόλια, παρατηρήσεις και λύσεις για τα διαγωνίσματα θα δίνονται απευθείας από τον καθηγητή μέσα στο τμήμα στα τηλέ-μαθήματα μετά το διαγώνισμα

– Όσοι μαθητές δεν μπορούν να συμμετέχουν στα διαγωνίσματα στα προτεινόμενα ωράρια, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία.

– Όσοι μαθητές εξετάζονται προφορικά, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν απευθείας με τους καθηγητές τους ώστε να κανονιστεί προφορική εξ αποστάσεως εξέταση (για τα διαγωνίσματα του Σαββάτου 7/11 και του Σαββάτου 14/11).

(3) Επικοινωνία γονέων – καθηγητών

Έχετε στη διάθεσή σας στοιχεία επικοινωνίας καθηγητών (email και τηλέφωνο) προκειμένου να μπορείτε να συζητήσετε απευθείας για τις επιδόσεις των μαθητών

(4) Γραμματεία

– Στο χώρο της διατριβής η γραμματεία θα λειτουργεί καθημερινά 14.30-20.30 για οποιοδήποτε θέμα

– Το σταθερό τηλ της διατριβής θα είναι μόνιμα σε εκτροπή ώστε να μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας. Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε απευθείας στο 6972624107 (Κωνσταντίνος Λιονάκης) ή με την υπεύθυνη γραμματείας κα. Μικαέλα Σχοινά στο 6971504248.

– Εφόσον επιθυμείτε πληρωμές διδάκτρων μέσω τράπεζας: 

Τράπεζα Πειραιώς

ΙΒΑΝ: GR67 0172 1030 0051 0308 6012 164

Δικαιούχοι: Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

Τύπος: ΟΨΕΩΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

(παρακαλούμε στην κατάθεση να φαίνεται το όνομα του μαθητή)

ή αν επιθυμείτε η πληρωμή να γίνει σε άλλη τράπεζα ή με άλλο τρόπο παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα της γραμματείας.

(5) Λειτουργικά ζητήματα

– Στον Οδηγό Σταδιοδρομίας που φιλοξενείται στο site μας μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας στον χώρο της εκπαίδευσης (login: dia-trivi.gr / password: diatrivi)

– Ηλεκτρονικά διαγωνίσματα: θα γίνουν κανονικά βάσει του προγραμματισμού που έχουμε ανακοινώσει μέσω της πλατφόρμας keystone. Θα σας σταλεί σύντομα επίσημη ανακοίνωση.

– Ομιλία περί αποτελεσματικής μελέτης και διαχείρισης χρόνου: θα γίνει κανονικά διαδικτυακά στις 21/11. Θα σας σταλεί σύντομα επίσημη ανακοίνωση. 

Τα ηλεκτρονικά μαθήματα και ο νέος τρόπος λειτουργίας μας θα συνεχίζονται κανονικά αναμένοντας αποφάσεις του Υπουργείου και της ομοσπονδίας μας.

Παραμένουμε πλήρως λειτουργικοί και δίπλα στους μαθητές παρόλες τις δύσκολες συνθήκες, που ευχόμαστε και είναι στο χέρι του καθενός μας να λήξουν σύντομα.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε ζήτημα. Υγεία και καλή δύναμη!