Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές,

Ακολουθεί ο προγραμματισμός που σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε για τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο καθώς και ενημέρωση για τις δράσεις και τις παροχές της διατριβής:

(1) Τηλεφωνική ενημέρωση γονέων

Μπορείτε να καλέσετε την γραμματεία της διατριβής ώστε να ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες ώρες και μέρες των καθηγητών.

(2) Ηλεκτρονικά διαγωνίσματα

Τις εβδομάδες 1-6/2 και 8-13/2 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά διαγωνίσματα μέσω της πλατφόρμας keyschool. Η διεξαγωγή τους θα γίνει είτε ενός των μαθημάτων κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου προγράμματος (εφόσον τα μαθήματα είναι εξ αποστάσεως) είτε σε χρόνο που θα καθορίσει ο κάθε καθηγητής (εφόσον τα μαθήματα είναι δια ζώσης).

(3) Τράπεζα Θεμάτων

Από 25 Ιανουαρίου θα διαθέσουμε (χωρίς κάποια επιπλέον επιβάρυνση) στους μαθητές μας της Α Λυκείου βιβλία με το σύνολο των ασκήσεων της τράπεζας θεμάτων καθώς και τις λύσεις τους όπως προτείνονται από το Υπουργείο. Από αυτά τα συγγράμματα θα πραγματοποιηθεί και η επανάληψη στα αντίστοιχα μαθήματά μας.

(4) Ομιλίες

– Το Σάββατο 13/2 στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ομιλία από το συνεργάτη μας σε θέματα σταδιοδρομίας κ. Στράτο Στρατηγάκη περί επιλογής σπουδών και επαγγέλματος. Η ομιλία αυτή αφορά κυρίως σε μαθητές Α και Β Λυκείου. Αρχές Φεβρουαρίου θα σας σταλεί πρόσκληση και διαδικασία για την παρακολούθηση της ομιλίας. Προσκαλούμε τους μαθητές μας και τους γονείς τους να παρακολουθήσουν αυτό το πολύ χρήσιμο σεμινάριο.

– Στα τέλη Ιουνίου θα γίνει ξεχωριστή ομιλία περί συμπλήρωσης μηχανογραφικού για τους μαθητές της Γ Λυκείου και τους απόφοιτους, καθώς τελικά δε θα χρειαστεί φέτος να γίνει προ-συμπλήρωση μηχανογραφικού. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον οδηγό σταδιοδρομίας που φιλοξενείται στο site μας www.diatrivi.gr

(5) Προγραμματισμός διαγωνισμάτων και αργιών

– Ο επόμενος κύκλος διαγωνισμάτων προγραμματίζουμε να είναι στις αρχές Μαρτίου. Αναμένοντας τις εξελίξεις με τα μέτρα λόγω covid θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου.

– Επίσημη αργία Σάββατο 30/1

(6) Οδηγός σταδιοδρομίας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στην ιστοσελίδα της διατριβής (www.diatrivi.gr) λειτουργεί η διαδικτυακή υπηρεσία «Οδηγός Σταδιοδρομίας» σε συνεργασία με τον κ. Στράτο Στρατηγάκη, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας – Εκπαιδευτικό Ερευνητή, με σκοπό να μπορέσετε να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση για τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα και απαντήσεις σε ερωτήματα σε σχέση με:

  • τη λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων
  • τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τις βάσεις
  • την εισαγωγή στις Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Σχολές της Πυροσβεστικής
  • τις σπουδές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο
  • την ορθή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου
  • τις μετεγγραφές
  • τα επαγγέλματα

Το μέγεθος του υλικού που περιέχει ο «Οδηγός Σταδιοδρομίας» έχει ξεπεράσει τα 3,5 Gb και, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει τρεις μηχανές αναζήτησης για τα Θέματα των Εξετάσεων, τις Σχολές και τις Μεταπτυχιακές Σπουδές. Μπορείτε να δείτε μία σύντομη ξενάγηση για τις δυνατότητες του Οδηγού Σταδιοδρομίας στο video που υπάρχει στην πρώτη σελίδα του Οδηγού.

Για να κάνετε χρήση της εφαρμογής επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της διατριβής (www.diatrivi.gr) και επιλέγετε το link «Οδηγός Σταδιοδρομίας». Για τα στοιχεία εισόδου της εφαρμογής θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την γραμματεία.

Η εφαρμογή λειτουργεί σε pc, tablet και κινητό τηλέφωνο ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που διαθέτει.

(7) Γενικές συμβουλές για τους μαθητές

Προτρέπουμε με όλους τους τρόπους τους μαθητές μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακολουθώντας τα προτεινόμενα μέτρα, να δίνουν έμφαση στην τήρηση του πλάνου μελέτης τους, να ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή, να εντάξουν τη γυμναστική στις δραστηριότητές τους, να αποφεύγουν την υπερβολική χρήση social media και ηλεκτρονικών παιχνιδιών και περιμένουμε με χαρά να τους δούμε ξανά στις αίθουσές μας.