Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές,

Ακολουθεί ο προγραμματισμός που σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε μέχρι τον Ιανουάριο καθώς και ενημέρωση για τις δράσεις και τις παροχές της διατριβής που αφορούν σε:

  1. Προγραμματισμός μαθημάτων, πρόγραμμα διαγωνισμάτων και λειτουργία διαγωνισμάτων
  2. Ηλεκτρονική ενημέρωση γονέων για τις βαθμολογίες στα διαγωνίσματα, σύμβουλοι καθηγητές & επικοινωνία γονέων-καθηγητών
  3. Ομιλίες & Παροχές διατριβής  
  4. Πρόσβαση στον Οδηγό Σταδιοδρομίας (του κ. Σ. Στρατηγάκη)
  5. Πρόσβαση στην εφαρμογή Πανόραμα (της keystone)

(1) Προγραμματισμός μαθημάτων, πρόγραμμα διαγωνισμάτων και λειτουργία διαγωνισμάτων

– Τα θερινά μαθήματα για τη Γ Λυκείου 2022-23 θα έχουν διάρκεια 5 εβδομάδες με ημερομηνία

(Τρίτη 14/6 μέχρι και Παρασκευή 15/7 – τα μαθήματα της Δευτέρας 13/6 που ήταν επίσημη αργία θα αναπληρωθούν εντός περιόδου θερινών).

– Οι μαθητές της Γ Λυκείου 2022-23 θα επανέλθουν στη διατριβή από Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου με βάση το εξής πρόγραμμα διαγωνισμάτων: 

– Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων θα ξεκινήσει για όλες τις τάξεις τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου (το πρόγραμμα για τους μαθητές της Γ Λυκείου έχει ήδη ανακοινωθεί και δοθεί στους μαθητές και θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα edu μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου). Αν κάποιος μαθητής Γ Λυκείου δεν έχει λάβει πρόγραμμα χειμερινών μαθημάτων παρακαλούμε να επικοινωνήσει με τη γραμματεία μας.

– Η γραμματεία της διατριβής θα λειτουργεί

..Στη διάρκεια των θερινών μαθημάτων:

Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 12.00-20.00, Πέμπτη 14.00-21.00 και Παρασκευή 11.30-19.30

..Από Τρίτη 23/8:

Δευτέρα-Παρασκευή 12.30-19.30

..Από Δευτέρα 12/9:

Δευτέρα-Παρασκευή 14.30-21.30 και Σάββατο 09.30-14.30

(2) Ηλεκτρονική ενημέρωση γονέων για τις βαθμολογίες στα διαγωνίσματα, σύμβουλοι καθηγητές & επικοινωνία γονέων-καθηγητών

– Για το βαθμό των διαγωνισμάτων, οι γονείς και οι μαθητές μπορούν να ενημερώνονται μέσω της πλατφόρμας edu4schools (https://www.edu4schools.gr/Account/Login) δύο εβδομάδες μετά τη διεξαγωγή τους. Επίσης, οι μαθητές ενημερώνονται απευθείας από τους καθηγητές τους στο μάθημα δύο εβδομάδες μετά τη διεξαγωγή του διαγωνίσματος, όπου έχει προηγηθεί και η συζήτηση των θεμάτων.

– Κωδικοί και αναλυτική διαδικασία εισόδου έχει σταλεί στα email των γονέων (τεχνική υποστήριξη: Νίκος Κορλός 6978054755).

– Στους μαθητές μας της Γ Λυκείου έχει ανατεθεί καθηγητής της διατριβής ως ακαδημαϊκός τους σύμβουλος. Μπορείτε να δείτε το σύμβουλό σας στο edu. Οι καθηγητές αυτοί θα καθοδηγούν το μαθητή ως προς τον τρόπο μελέτης και τη διαχείριση δυσκολιών που μπορεί να αντιμετωπίζει και θα είναι σε επικοινωνία με τους γονείς των μαθητών για οποιοδήποτε θέμα. 

– Προγραμματισμένη επικοινωνία γονέων-καθηγητών θα πραγματοποιηθεί από 14-19 Ιουλίου (για ωράρια διαθεσιμότητας καθηγητών και στοιχεία επικοινωνίας παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία της διατριβής).

– Οι σύμβουλοι της διατριβής και οι καθηγητές μας είναι στη διάθεση των γονέων για να συζητήσουμε οποιοδήποτε ζήτημα αφορά στους μαθητές μας

(3) Ομιλίες & Παροχές διατριβής 

Σεμινάρια & Ομιλίες: με θεματολογία που αφορά σε επιλογή σπουδών και επαγγέλματος, διαχείριση χρόνου, αποδοτική μελέτη, διαχείριση δεξιοτήτων, συμπλήρωση μηχανογραφικού κ.α. (συνεργασία με το σύμβουλο εκπαίδευσης κ. Στράτο Στρατηγάκη).

Προγραμματισμός περιόδων: ανακοινώνουμε σε γονείς και μαθητές (μέσω email, γραπτών μηνυμάτων, ανάρτηση στο site μας, και εκτυπωμένου αρχείου) τον προγραμματισμό μας ανά περίοδο (θερινά, Σεπτέμβριος-Ιανουάριος, Φεβρουάριος- Ιούνιος) περί διαγωνισμάτων, επικοινωνίας γονέων-καθηγητών, πρόσβασης γονέων στις βαθμολογίες διαγωνισμάτων, ομιλίες, λοιπές δράσεις.

Διαγωνίσματα: 5 κύκλοι διαγωνισμάτων με λογική προσομοίωσης για τη Γ Λυκείου και τέσσερις κύκλοι για τις υπόλοιπες τάξεις (συνεργασία με την ΟΕΦΕ και την keystone). Οι βαθμολογίες δίνονται στους μαθητές 2 εβδομάδες μετά το διαγώνισμα και γνωστοποιούνται στους γονείς μέσω ειδικής πλατφόρμας που χρησιμοποιούμε.

Ακαδημαϊκός σύμβουλος: υπεύθυνος καθηγητής για κάθε μαθητή με ευθύνη την παρακολούθηση της προόδου του μαθητή, συμβουλευτικές συζητήσεις για την εξέλιξή του, επικοινωνία με γονέα κ.α.

Εξατομικευμένο πλάνο μελέτης: με βάση τις ανάγκες και το συνολικό πρόγραμμα του κάθε μαθητή οι ακαδημαϊκοί μας σύμβουλοι βοηθούν στη διαμόρφωση εβδομαδιαίου πλάνου μελέτης. 

Επικοινωνία γονέων-καθηγητών: προγραμματισμένη επικοινωνία γονέων-καθηγητών ανά 2 μήνες και επικοινωνία με τους γονείς για οποιοδήποτε ζήτημα ως προς τους μαθητές μας. Σε κάθε τμήμα δημιουργείται ομαδική συνομιλία (ηλεκτρονικά) μεταξύ μαθητών-καθηγητή.

Βιβλία: παροχή συγγραμμάτων και εκπτώσεις σε συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία (βιβλία κάλυψης ύλης και ασκήσεων, επαναληπτικά θέματα, τράπεζα θεμάτων).         

Πρόσβαση στον Οδηγό Σταδιοδρομίας & στο Πανόραμα Σπουδών: καλύπτουν όλο το εύρος των ζητημάτων που αφορούν σε επαγγελματική σταδιοδρομία, πληροφορίες ως προς τα πεδία και τις σχολές, το πρόγραμμα σπουδών και μαθημάτων κάθε σχολής, συνδεόμενα επαγγέλματα ανά σχολή, οδηγό μεταπτυχιακών, πλούσια σχετική αρθρογραφία κ.α. (συνεργασία με τον σύμβουλο εκπαίδευσης κ. Στράτο Στρατηγάκη και την keystone).

Διαχείριση απουσιών από μάθημα: ειδοποίηση γονέα για την απουσία, αποστολή υλικού του μαθήματος στο μαθητή, δυνατότητα διαδικτυακού μαθήματος μόνο σε περίπτωση απουσίας όλου του τμήματος.

(4) Οδηγός Σταδιοδρομίας (του κ. Σ. Στρατηγάκη)

Στην ιστοσελίδα της διατριβής (www.diatrivi.gr) φιλοξενείται η διαδικτυακή υπηρεσία «Οδηγός Σταδιοδρομίας» σε συνεργασία με τον κ. Στράτο Στρατηγάκη, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας – Εκπαιδευτικό – Ερευνητή, με σκοπό οι γονείς και οι μαθητές να λαμβάνουν άμεση ενημέρωση για τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα και απαντήσεις σε ερωτήματα σε σχέση με:

  • τη λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τις βάσεις
  • την εισαγωγή στις Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Σχολές της Πυροσβεστικής
  • τις σπουδές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο
  • την ορθή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου
  • τις μετεγγραφές
  • τα επαγγέλματα

Το μέγεθος του υλικού που περιέχει ο «Οδηγός Σταδιοδρομίας» έχει ξεπεράσει τα 3,5 GΒ και, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει τρεις μηχανές αναζήτησης για τα Θέματα των Εξετάσεων, τις Σχολές και τις Μεταπτυχιακές Σπουδές. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μία σύντομη ξενάγηση για τις δυνατότητες του Οδηγού Σταδιοδρομίας στο video που υπάρχει στην πρώτη σελίδα του Οδηγού.

Για να κάνετε χρήση της εφαρμογής επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της διατριβής (www.diatrivi.gr) και επιλέγετε το link «Οδηγός Σταδιοδρομίας». Τα στοιχεία εισόδου για την εφαρμογή μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την γραμματεία της διατριβής.

Η εφαρμογή λειτουργεί σε pc, tablet και κινητό τηλέφωνο ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που διαθέτει.

(5) Πανόραμα (της keystone)

Στην ιστοσελίδα της διατριβής (www.diatrivi.gr) φιλοξενείται πλέον και το «Πανόραμα» σε συνεργασία με την keystone, μια εφαρμογή που ΟΜΑΔΟΠΟΙΕΙ ΤΜΗΜΑΤΑ & ΣΧΟΛΕΣ, με κριτήρια το ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, τις ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ και τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ. Η εφαρμογή παρέχει το πληροφοριακό υλικό που χρειάζεται ο υποψήφιος, για κάθε τμήμα και τη δυνατότητα συγκρίσεων ανάμεσα σε ομοειδή τμήματα.

Σε κάθε Επιστημονικό Πεδίο, τα τμήματα και οι σχολές χωρίζονται σε δύο ομάδες (α) Πανεπιστήμια, και (β) Σχολές Ενστόλων & Άλλες Σχολές.

Τα τμήματα της κάθε ομάδας παρουσιάζονται αλφαβητικά, σε ομάδες ομοειδών και συγγενών τμημάτων, με πληροφορίες για:

                – Το σκοπό, αντικείμενο, προγράμματα και διάρκεια σπουδών.

                – Επαγγελματικές προοπτικές αποφοίτων.

                – Δυνατότητες για μεταπτυχιακές σπουδές.

                – Δυνατότητες μετεγγραφής.

                – Διαδικτυακές πηγές.

                – Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλα στοιχεία.

Τo Πανόραμα αναβαθμίστηκε πρόσφατα και προστέθηκαν σε κάθε τμήμα ή ομάδα ομοειδών τμημάτων προστέθηκαν Συγκριτικοί πίνακες με:

                – Τους Συντελεστές Βαρύτητας Μαθημάτων, ανά τμήμα.

                – Τις Περσινές Βάσεις και τις Ελάχιστες Βάσεις (ΕΒΕ).

                – Εισακτέους και Επιτυχόντες.

                – Το TOP3: τους δείκτες με τις τρεις πρώτες Προτιμήσεις Υποψηφίων & Επιτυχόντων.

Η εφαρμογή ανανεώνεται συνεχώς. Μαζί με το Πανόραμα των Τμημάτων, παρέχεται και η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, στην οποία αναρτώνται οι τελευταίες ειδήσεις που υπάρχουν σχετικά με τα τμήματα και τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Μπορείτε να κάνετε χρήση της εφαρμογής πατώντας εδώ. Τα στοιχεία εισόδου για την εφαρμογή μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την γραμματεία της διατριβής.