Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές,

Ακολουθεί ο προγραμματισμός που σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε μέχρι τον Ιανουάριο καθώς και ενημέρωση για τις δράσεις και τις παροχές της διατριβής που αφορούν σε:

  • Πρόγραμμα διαγωνισμάτων
  • Ενημέρωση γονέων για βαθμολογίες στα διαγωνίσματα
  • Επικοινωνία γονέων-καθηγητών
  • Ακαδημαϊκοί σύμβουλοι μαθητών
  • Προγραμματισμός μαθημάτων και αργιών
  • Ομιλία για αποτελεσματική μελέτη και οργάνωση χρόνου
  • Πρόσβαση στις πλατφόρμες «οδηγός σταδιοδρομίας» και «πανόραμα σπουδών»
  • Ομιλίες που σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε (μέσα στο σχολικό έτος 2023-24)

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε ζήτημα.

  • Πρόγραμμα Διαγωνισμάτων

(2) Ενημέρωση γονέων για τις βαθμολογίες στα διαγωνίσματα

Η ενημέρωση των γονέων για τις επιδόσεις στα διαγωνίσματα θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας edu4school (που χρησιμοποιούμε ήδη για τη γνωστοποίηση του εβδομαδιαίου προγράμματος μαθημάτων) 2 εβδομάδες μετά το διαγώνισμα.

– Οι μαθητές, πέραν της πλατφόρμας, ενημερώνονται απευθείας από τους καθηγητές τους στο μάθημα, όπου δίνονται στους μαθητές οι λύσεις και τα διορθωμένα γραπτά, 2 εβδομάδες μετά τη διεξαγωγή του διαγωνίσματος.

– Οι γονείς μπορούν να είναι και σε επικοινωνία με το σύμβουλο καθηγητή του μαθητή (βλέπε και παρακάτω περί ακαδημαϊκών συμβούλων μαθητών).

(3) Επικοινωνία γονέων-καθηγητών

– Στην περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν 2 επίσημες επικοινωνίες γονέων – καθηγητών, όπου προσκαλούμε τους γονείς να συζητήσουν με τους καθηγητές για την πρόοδο των μαθητών, ως εξής:

Οκτώβριος

– Τηλεφωνική επικοινωνία γονέων-καθηγητών σε προγραμματισμένες ώρες από 23 έως 29/10 (τα ωράρια διαθεσιμότητας και τα στοιχεία επικοινωνίας καθηγητών θα δοθούν σε επόμενη σχετική ανακοίνωση),  

ή συναντήσεις γονέων-καθηγητών (ανά ειδικότητα) στο χώρο της διατριβής το Σάββατο 14 και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου (ακριβή ωράρια συναντήσεων ανά τάξη θα δοθούν σε επόμενη σχετική ανακοίνωση).

Δεκέμβριος

– Η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση γονέων-καθηγητών σκοπεύουμε να πραγματοποιηθεί

το Σάββατο 16/12 και την Κυριακή 17/12 σε ωράρια που θα δοθούν σε επόμενη ανακοίνωση.

– Οι γονείς μπορούν να είναι και σε επικοινωνία με το σύμβουλο καθηγητή του μαθητή (βλέπε και παρακάτω).

(4) Ακαδημαϊκοί Σύμβουλοι

Από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου σε όλους τους μαθητές μας θα ανατεθεί συνεργάτης καθηγητής της διατριβής ως ακαδημαϊκός τους σύμβουλος. Οι καθηγητές αυτοί θα καθοδηγούν το μαθητή ως προς τον τρόπο μελέτης και τη διαχείριση δυσκολιών που μπορεί να αντιμετωπίζει και θα είναι σε επικοινωνία με τους γονείς των μαθητών για οποιοδήποτε ζήτημα. Το όνομα του σύμβουλου καθηγητή ανά μαθητή θα φαίνεται στην πλατφόρμα edu4school στο πεδίο διδάσκοντες (οι μαθητές μπορούν να ενημερωθούν για το σύμβουλό τους και από τη γραμματεία).

(5) Προγραμματισμός μαθημάτων & αργιών

– Τα μαθήματα θα διεξάγονται βάσει προγράμματος μέχρι και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου.

– Ο κύκλος διαγωνισμάτων του νέου έτους θα ξεκινήσει την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου.

– Τα μαθήματα βάσει προγράμματος θα ξεκινήσουν ξανά τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου. 

– Επίσημες αργίες: 28/10/23 – 17/11/23 – 6/1/24 – 30/1/24.  

(6) Ηλεκτρονική Ομιλία περί αποτελεσματικής μελέτης και οργάνωσης χρόνου

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 17.00-19.00 (θα σταλεί πρόσκληση και υπενθύμιση το Νοέμβριο) θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική ομιλία από τον κ. Στρατηγάκη (σύμβουλος σταδιοδρομίας) σε μαθητές της διατριβής και γονείς με θέμα:

Αποτελεσματική Μελέτη, Οργάνωση Ζωής & Διαχείριση Χρόνου.

Καλούμε τους μαθητές μας και τους γονείς να παρακολουθήσουν μαζί αυτή την ομιλία η οποία θα λάβει μέρος σε ηλεκτρονική πλατφόρμα από το δικό τους χώρο (έχοντας δυνατότητα ερωτο-απαντήσεων). Αναλυτικές οδηγίες για τη συμμετοχή στην ομιλία μέσω της πλατφόρμας θα δοθούν σε επόμενη ανακοίνωση.

(7) Οδηγός σταδιοδρομίας (του κ. Στρατηγάκη) και Πανόραμα σπουδών (της Keystone)

Α.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στην ιστοσελίδα της διατριβής (www.diatrivi.gr) λειτουργεί η διαδικτυακή υπηρεσία «Οδηγός Σταδιοδρομίας» σε συνεργασία με τον κ. Στράτο Στρατηγάκη, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας – Εκπαιδευτικό Ερευνητή, με σκοπό να μπορέσετε να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση για τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα και απαντήσεις σε ερωτήματα σε σχέση με:

  • τη λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τις βάσεις
  • την εισαγωγή στις Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Σχολές της Πυροσβεστικής
  • τις σπουδές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο
  • την ορθή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου
  • τις μετεγγραφές
  • τα επαγγέλματα

Το μέγεθος του υλικού που περιέχει ο «Οδηγός Σταδιοδρομίας» έχει ξεπεράσει τα 3,5 GΒ και, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει τρεις μηχανές αναζήτησης για τα Θέματα των Εξετάσεων, τις Σχολές και τις Μεταπτυχιακές Σπουδές. Μπορείτε να δείτε μία σύντομη ξενάγηση για τις δυνατότητες του Οδηγού Σταδιοδρομίας στο video που υπάρχει στην πρώτη σελίδα του Οδηγού.

Για να κάνετε χρήση της εφαρμογής επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της διατριβής (www.diatrivi.gr) και επιλέγετε το link «Οδηγός Σταδιοδρομίας». Για τα στοιχεία εισόδου παρακαλώ επικοινωνήστε με την γραμματεία μας.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Β.

Στην ιστοσελίδα της διατριβής (www.diatrivi.gr) φιλοξενείται επίσης και το «Πανόραμα» σε συνεργασία με την keystone, μια εφαρμογή που ΟΜΑΔΟΠΟΙΕΙ ΤΜΗΜΑΤΑ & ΣΧΟΛΕΣ, με κριτήρια το ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, τις ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ και τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ. Η εφαρμογή παρέχει το πληροφοριακό υλικό που χρειάζεται ο υποψήφιος, για κάθε τμήμα και τη δυνατότητα συγκρίσεων ανάμεσα σε ομοειδή τμήματα.

Σε κάθε Επιστημονικό Πεδίο, τα τμήματα και οι σχολές χωρίζονται σε δύο ομάδες (α) Πανεπιστήμια, και (β) Σχολές Ενστόλων & Άλλες Σχολές.

Τα τμήματα της κάθε ομάδας παρουσιάζονται αλφαβητικά, σε ομάδες ομοειδών και συγγενών τμημάτων, με πληροφορίες για:

                – Το σκοπό, αντικείμενο, προγράμματα και διάρκεια σπουδών.

                – Επαγγελματικές προοπτικές αποφοίτων.

                – Δυνατότητες για μεταπτυχιακές σπουδές.

                – Δυνατότητες μετεγγραφής.

                – Διαδικτυακές πηγές.

                – Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλα στοιχεία.

Τo Πανόραμα αναβαθμίστηκε πρόσφατα και προστέθηκαν σε κάθε τμήμα συγκριτικοί πίνακες με:

                – Τους Συντελεστές Βαρύτητας Μαθημάτων, ανά τμήμα.

                – Τις Περσινές Βάσεις και τις Ελάχιστες Βάσεις (ΕΒΕ).

                – Εισακτέους και Επιτυχόντες.

                – Το TOP3: τους δείκτες με τις τρεις πρώτες Προτιμήσεις Υποψηφίων & Επιτυχόντων.

Η εφαρμογή ανανεώνεται συνεχώς. Μαζί με το Πανόραμα των Τμημάτων, παρέχεται και η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, στην οποία αναρτώνται οι τελευταίες ειδήσεις που υπάρχουν σχετικά με τα τμήματα και τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Για να κάνετε χρήση της εφαρμογής επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της διατριβής (www.diatrivi.gr) και επιλέγετε το link «Πανόραμα». Για τα στοιχεία εισόδου παρακαλώ επικοινωνήστε με την γραμματεία μας.


(8) Ομιλίες που σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε (μέσα στο σχολικό έτος 2023-24)

  • Ειδικά για την Α & Β Λυκείου, σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε ομιλία ενημέρωσης για το σύστημα πρόσβασης στα Πανεπιστήμια.
  • Ειδικά για τη Γ Λυκείου και τους Απόφοιτους σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε ομιλία ενημέρωσης περί ορθής συμπλήρωσης μηχανογραφικού.  
  • Για το σύνολο των μαθητών, και ειδικότερα για την Α & Β Λυκείου, σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε ομιλία ενημέρωσης περί επιλογή σπουδών και επαγγέλματος.

Οι ημερομηνίες και ο τρόπος διεξαγωγής των ομιλιών αυτών θα γνωστοποιηθούν σε επόμενες ανακοινώσεις. Όλες οι ομιλίες που διοργανώνουμε πραγματοποιούνται με το συνεργάτη μας σε ζητήματα σταδιοδρομίας κ. Στράτο Στρατηγάκη.