Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές,

Ακολουθεί υπενθύμιση ως προς πρόσκληση επικοινωνίας με τους καθηγητές της διατριβής, τον τελικό κύκλο διαγωνισμάτων, και τον προγραμματισμό μαθημάτων και αργιών.

(1) Επικοινωνία γονέων-καθηγητών

Οι γονείς μπορούν να συναντήσουν τους καθηγητές στο χώρο της διατριβής ως εξής:

– Σάββατο 8 Απριλίου: Μαθηματικά και Έκθεση

Α Λυκείου και Γ γυμν. 16.30-17.30 / Β Λυκείου 17.30-19.00 / Γ Λυκείου και απόφοιτοι 19.00-20.30

 

– Κυριακή 9 Απριλίου: Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Οικονομικά, Πληροφορική

Α Λυκείου και Γ γυμν. 10.30-11.30 / Β Λυκείου 11.30-13.00 / Γ Λυκείου και απόφοιτοι 13.00-14.30

 

*Παρακαλούμε θερμά τους γονείς να σεβαστούν τα ωράρια και το χρόνο συζήτησης με τον κάθε καθηγητή, προκειμένου όλοι να αποφύγουμε αναμονές. Παρακαλούμε να τηρηθεί χρόνος συνάντησης 5 λεπτών ανά καθηγητή (με δυνατότητα μετέπειτα τηλεφωνικής επικοινωνίας σε περίπτωση που χρειάζεται επιπλέον χρόνος).  

(2) Πρόγραμμα Διαγωνισμάτων

(3) Προγραμματισμός μαθημάτων & αργιών

– Για την περίοδο του Πάσχα:

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται βάσει προγράμματος μέχρι και τη Μ. Τετάρτη 12/4 και θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 24/4 (μεσολαβεί ο κύκλος διαγωνισμάτων Απριλίου: 19/4 έως 22/4).  

– Για το Μάιο και Ιούνιο, ενόψει λήξης σχολικού έτους, τα μαθήματά μας θα διεξαχθούν ως εξής:

Για τη Γ Λυκείου: τα μαθήματα στη διατριβή θα διεξάγονται βάσει του εβδομαδιαίου προγράμματος που ισχύει μέχρι και την Τρίτη 30/5. Έπειτα, παραμονές εξέτασης του κάθε μαθήματος και μέχρι τη λήξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, θα διεξάγονται ειδικά ενισχυτικά μαθήματα ως προς το μάθημα εξέτασης σε ημέρες και ωράρια που θα καθοριστούν από τον καθηγητή του κάθε τμήματος σε συνεννόηση με τους μαθητές (το πρόγραμμα Πανελλαδικών εξετάσεων που έχει ανακοινωθεί από το Σεπτέμβριο είναι: Παρασκευή 2.6: Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία /  Τρίτη 6.6: Μαθηματικά και Βιολογία / Πέμπτη 8.6: Χημεία και Πληροφορική / Δευτέρα 12.6: Φυσική και Οικονομία). Τον Ιούνιο (Τετάρτη 28/6, 17.30) θα πραγματοποιήσουμε ομιλία περί ορθής συμπλήρωσης μηχανογραφικού, θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Για την Α & Β Λυκείου: τα μαθήματα στη διατριβή θα διεξάγονται βάσει του εβδομαδιαίου προγράμματος που ισχύει μέχρι και την Παρασκευή 19/5. Κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων (ανακοινωμένες ημερομηνίες: 22/5 έως 15/6), θα διεξάγονται ειδικά ενισχυτικά μαθήματα σε ημέρες και ωράρια που θα καθοριστούν από τον καθηγητή του κάθε τμήματος σε συνεννόηση με τους μαθητές. Τα θερινά μαθήματα για τη Γ Λυκείου 2023-24 θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 19.6 (βλέπε παρακάτω αναλυτικά περί θερινών μαθημάτων).

Για τη Γ Γυμνασίου: τα μαθήματα στη διατριβή θα διεξάγονται βάσει του εβδομαδιαίου προγράμματος που ισχύει μέχρι και τις παραμονές της έναρξης των ενδοσχολικών εξετάσεων (αναμένουμε ανακοινώσεις προγράμματος εξετάσεων από τα σχολεία). Έπειτα, στις παραμονές εξέτασης του κάθε μαθήματος και μέχρι τη λήξη των ενδοσχολικών εξετάσεων, θα διεξάγονται ειδικά ενισχυτικά μαθήματα σε ημέρες και ωράρια που θα καθοριστούν από τον καθηγητή του κάθε τμήματος σε συνεννόηση με τους μαθητές.

– Επίσημες αργίες: 01.05 / 05.06

– Στο πλαίσιο μαθημάτων και διαγωνισμάτων μας, έχουμε συνεργασία με τα προσομοιωτικά θέματα και ασκήσεις της ΟΕΦΕ και της keystone.

– Για τους μαθητές μας της Α και Β Λυκείου βασίζουμε την επανάληψή μας σε και βιβλία και φυλλάδια με ασκήσεις της τράπεζας θεμάτων που θα διαθέσουμε στους μαθητές μας. 

– Οι μαθητές μας και το προσωπικό μας συμμετέχουν στα μαθήματα του φροντιστηρίου μας με βάση τα μέτρα προστασίας και πρόληψης που εφαρμόζονται στα σχολεία ακολουθώντας τα σχετικά ΦΕΚ.

** Θερινά μαθήματα για τη Γ Λυκείου 2023-24

– Τα θερινά μαθήματα για τη Γ Λυκείου 2023-24 θα έχουν διάρκεια 5 εβδομάδες με ημερομηνία έναρξης Δευτέρα 19/6 και λήξη Παρασκευή 21/7.

– Οι μαθητές της Γ Λυκείου 2023-24 θα επανέλθουν στη διατριβή από Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου με βάση πρόγραμμα διαγωνισμάτων και μαθημάτων που θα ανακοινωθεί στη διάρκεια της θερινής περιόδου.

– Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα θερινών μαθημάτων για κάθε μαθητή θα ανακοινωθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου και το αντίστοιχο πρόγραμμα χειμερινών μέχρι αρχές Ιουλίου (για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στη Γ Λυκείου το σχολικό έτος 2023-24).