Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές, Ακολουθεί ο προγραμματισμός που σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε από το Δεκέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο καθώς και ενημέρωση για τις δράσεις και τις παροχές της διατριβής.

(1) Προγραμματισμός μαθημάτων & αργιών

-Τα μαθήματα για το 2020 θα διεξάγονται μέχρι και την τελευταία ημέρα λειτουργίας των σχολείων (αυτό αναμένεται να είναι η 23/12, σε περίπτωση αλλαγής τα τμήματα θα ειδοποιηθούν απευθείας από τους καθηγητές τους).

– Η διατριβή θα ξεκινήσει τη λειτουργία της για το 2021 με πρόγραμμα διαγωνισμάτων (σύμφωνα με το πλάνο που ακολουθεί) που θα διεξαχθούν εξ αποστάσεως από τις 4/1 μέχρι τις 9/1, ενώ τα μαθήματα βάσει προγράμματος θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11/1.

– Τετάρτη 6/1/21 επίσημη αργία. 

(2) Πρόγραμμα Διαγωνισμάτων

2ος Κύκλος Γ Λυκείου Β Λυκείου Α Λυκείου Γυμνάσιο
Δευτέρα 4/1
(17.00-20.00) Έκθεση Έκθεση Έκθεση Έκθεση
Τρίτη 5/1
(17.00-20.00 Γ Λυκείου) Μαθηματικά – Βιολογία      
(17.00-19.00 υπόλοιπες τάξεις)   Μαθηματικά Κατ. – Βιολογία Άλγεβρα Μαθηματικά
Πέμπτη 7/1
(17.00-20.00 Γ Λυκείου) Φυσική – ΑΟΘ      
(17.00-19.00 υπόλοιπες τάξεις)   Φυσική – ΑΟΘ Φυσική Φυσική
Παρασκευή 8/1
(17.00-20.00 Γ Λυκείου) Χημεία – ΑΕΠΠ      
(17.00-19.00 υπόλοιπες τάξεις)   Χημεία – ΑΕΠΠ Χημεία  
Σάββατο 9/1
(14.00-16.00)   Άλγεβρα  
Διαδικασία:
(α) τα θέματα για το κάθε διαγώνισμα θα είναι διαθέσιμα στο site της διατριβής (www.diatrivi.gr) την αντίστοιχη ώρα έναρξης του κάθε διαγωνίσματος, σε ειδικό κουμπί «διαγωνίσματα» που θα βρείτε στο αρχικό μενού της σελίδας μας
(β) ο μαθητής κατεβάζει τα θέματα από τη σελίδα μας στην έναρξη του ωραρίου κάθε ημέρας και παραδίδει τις απαντήσεις του ηλεκτρονικά απευθείας στον καθηγητή του μέχρι το τέλος του ωραρίου διεξαγωγής της κάθε ημέρας (οι μαθητές οφείλουν να τηρήσουν το προτεινόμενο ωράριο για κάθε διαγώνισμα και να σεβαστούν τη διαδικασία)
(γ) οι βαθμοί για τα διαγωνίσματα θα είναι διαθέσιμοι στους γονείς 2 εβδομάδες μετά τη διεξαγωγή τους μέσω της πλατφόρμας edu4school για την οποία σας έχουμε ήδη στείλει κωδικούς και οδηγίες
(δ) σχόλια, παρατηρήσεις και λύσεις για τα διαγωνίσματα θα δίνονται απευθείας από τον καθηγητή μέσα στο τμήμα μετά το διαγώνισμα
– Όσοι μαθητές δεν μπορούν να συμμετέχουν στα διαγωνίσματα στα προτεινόμενα ωράρια, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία.  
– Όσοι μαθητές εξετάζονται προφορικά, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν απευθείας με τους καθηγητές τους ώστε να κανονιστεί προφορική εξ αποστάσεως εξέταση.  

– Τα πλεονεκτήματα του προγράμματος είναι (α) προσομοίωση λογικής Πανελληνίων ως προς το ρυθμό της εξέτασης, (β) γενική εικόνα σε όλα τα μαθήματα σε προκαθορισμένες χρονικές περιόδους, ώστε να διαπιστώνεται η ετοιμότητα σε επίπεδο συνολικής εξέτασης, (γ) διαθέσιμες Κυριακές για τους μαθητές τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν για επαναλήψεις των μαθημάτων της εβδομάδας. 

(3) Ενημέρωση γονέων για τις βαθμολογίες στα διαγωνίσματα

– Για τα διαγωνίσματα οι μαθητές ενημερώνονται απευθείας από τους καθηγητές τους στο μάθημα 2 εβδομάδες μετά τη διεξαγωγή του διαγωνίσματος. Οι γονείς θα μπορούν να ενημερώνονται και ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας (edu4school) που χρησιμοποιούμε για αυτό το σκοπό.

– Έχετε στη διάθεσή σας στοιχεία επικοινωνίας καθηγητών (email και τηλέφωνο) προκειμένου να μπορείτε να συζητήσετε απευθείας για τις επιδόσεις των μαθητών

– Σκοπεύουμε να έχουμε επίσημη τηλεφωνική επικοινωνία γονέων-καθηγητών μετά τις 18 Ιανουαρίου, θα ειδοποιηθείτε για τη διαδικασία που θα ακολουθήσουμε ανάλογα με τις μέχρι τότε εξελίξεις.

(4) Οδηγός σταδιοδρομίας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως λειτουργεί η διαδικτυακή υπηρεσία «Οδηγός Σταδιοδρομίας» σε συνεργασία με τον κ. Στράτο Στρατηγάκη, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας – Εκπαιδευτικό Ερευνητή, με σκοπό να μπορέσετε να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση για τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα και απαντήσεις σε ερωτήματα σε σχέση με:

  • τη λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων
  • τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τις βάσεις
  • την εισαγωγή στις Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Σχολές της Πυροσβεστικής
  • τις σπουδές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο
  • την ορθή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου
  • τις μετεγγραφές
  • τα επαγγέλματα

Το μέγεθος του υλικού που περιέχει ο «Οδηγός Σταδιοδρομίας» έχει ξεπεράσει τα 3,5 Gb και, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει τρεις μηχανές αναζήτησης για τα Θέματα των Εξετάσεων, τις Σχολές και τις Μεταπτυχιακές Σπουδές. Μπορείτε να δείτε μία σύντομη ξενάγηση για τις δυνατότητες του Οδηγού Σταδιοδρομίας στο video που υπάρχει στην πρώτη σελίδα του Οδηγού.

Για να κάνετε χρήση της εφαρμογής επισκεφθείτε τον Οδηγό Σταδιοδρομίας. Για τα στοιχεία εισόδου στην εφαρμογή θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την γραμματεία.

Η εφαρμογή λειτουργεί σε pc, tablet και κινητό τηλέφωνο ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που διαθέτει.